Executarea fundatiei casei

Home

. Saparea fundatiei. Pentru o casa mica,parter si etaj, mansardat sau nu, datele ar fi urmatoarele: fundatie sub pamant: 90 cm, deasupra pamantului: 60 cm
Sant fundatie
Pentru a simplifica treaba se foloseste un excavator cu cupa mica, de 40 cm, pentru ca e mai usor pentru muncitori sa inlature pe urma pamantul in exces care ramane pentru a aduce santurile la dimensiunea potrivita. O cupa mai mare ar fi insemnat sa sape prea mult.
In acest timp, alti muncitori se ocupa de pregatirea fierului, de facutul etrierilor. Stalpii de fier pentru fundatie si zidurile de sustinere sunt alcatuiti din minim patru bare de fier (care pot avea diametru de la 10 pana la 16 mm, in functie de diametru difera numarul de bare) care sunt stranse si tinute la o anumita distanta una fata de niste bare de fier indoite care formeaza un fel de patrate. Fiarele astea, care trebuie taiate si indoite in jurul barelor mai lungi, se numesc etrieri.
2. Dupa ce am sapat fundatia se toarna un strat mai mic, de 10 cm. Pe acesta vor fi asezati grinzile de fier care reprezinta armatura fundatiei. Se aseaza pe niste distantieri de plastic care tin fierul putin ridicat fata de beton. Astfel cand se toarna restul fundatiei, cimentul intra si intre armatura si betonul deja turnat.
3. Dupa vreo doua zile, timp in care se asaza grinzile de fier pentru casa, se umplu santurile cu ciment 
4. Se fac apoi cofraje si se toarna o centura de beton, peste santurile umplute, in jurul casei
5. Acum ai delimitarea camerelor. Acestea se umplu cu pamant, peste se pune un amestec de nisip cu pietris, peste se pune o folie izolanta (arata ca un fel de plastic cu bule), polistiren, plasa de fier si la final centura de beton 
Cam asa arata casa acum, cu fundatia gata. Partea cea mai grea este sa o scoti din pamant

Home